September 9, 2020

Trail of thought pivoteert

Een tijdje geleden begon ik met het filolopen onder de naam Trail of Thought. Maar er knaagde iets bij mij.

Enkele jaren geleden begon ik met filolopen onder de naam Trail of Thought. Sindsdien liep ik met enkele geïnteresseerden langs de Schelde en in de Ardennen, dat was heel leuk en ik kreeg fijne reacties van de mensen die meeliepen.

Maar er knaagde iets bij mij. Ik had hier geen businessmodel achter mogen steken. Me laten betalen om samen te gaan lopen voelde raar, ook al hoorde ik dat de mensen er echt iets aan hadden.

Daarom heb ik nu besloten om het anders aan te pakken. De individuele looptochten zijn vanaf nu gratis. In de plaats van een filosofisch gesprek, voeren we een gewoon gesprek.

De eerste test met dit format vond ondertussen plaats en was heel tof. Ik had een vraag over ondernemen, mijn medeloper wilde eens in een andere omgeving zijn looptraining doen. Ik legde een link tussen de thema's die aan bod kwamen en de filosofen die hierover geschreven hebben. Hij vertelde over de weg die hij als ondernemer aan het afleggen is. Tweerichtingsverkeer dus. En geen factuur achteraf.

De groepslopen hebben meer het format van een workshop dan van een persoonlijk gesprek. Daar zou ik wel nog een bedrag voor durven vragen. En voor een t-shirt met het logo in sportstof kan nog steeds gezorgd worden. Maar me laten betalen om een gesprek te voeren, dat ga ik niet meer doen.

P.s. Ben je een van de mensen die in het verleden betaald heeft voor de diensten van Trail of Thought, en heb je nu zoiets van 'dan wil ik ook mijn geld terug', dan kan dat. Contacteer me even, dan lossen we dat op.