December 14, 2020

Efficiënte financiële en operationele rapportering bij Groep Huyzentruyt

Toen Groep Huyzentruyt in 2018 het strategisch roer omgooide en de focus volledig op projectontwikkeling legde, hield het bedrijf ook zijn hele werkwijze tegen het licht.

Aan tafel met Willem en Dimka

Toen Groep Huyzentruyt in 2018 het strategisch roer omgooide en de focus volledig op projectontwikkeling legde, hield het bedrijf ook zijn hele werkwijze tegen het licht. Efficiëntie en operationele excellentie kwamen hoog op de agenda te staan. VGD vertaalde hun specifieke wensen naar de professionele oplossing van BrightAnalytics.

“Sinds 2018 spitsen we ons volledig toe op projectontwikkeling”, zegt Willem Declercq, cfo van Groep Huyzentruyt. “We bouwen betaalbare woningen op eigen gronden en hechten belang aan een zo eenvoudig mogelijk bouwproces voor klanten. We willen hen veel waar voor hun geld bieden.”

Operationele excellentie voorop

Daartoe heeft Groep Huyzentruyt zijn projectaanpak uiterst efficiënt gemaakt door onder meer de rapportering onder handen te nemen. “Aanvankelijk was er weinig rapportering, die bovendien helemaal manueel werd opgemaakt. Het gevolg: de rapportering gebeurde laat, waardoor tijd ontbrak om door de cijfers te gaan. Dat moest anders, dus we gingen op zoek naar een goede, intuïtieve rapporteringstool die de link kon maken met al onze softwareprogramma’s.”

Complexiteit vertalen naar gebruiksgemak

Groep Huyzentruyt koos al snel voor een partnership met VGD en BrightAnalytics, zo vertelt financial controller Dimka Buyse. “We vielen meteen voor het gebruiksgemak en de aantrekkelijke vormgeving van BrightAnalytics. Standaard zat er al heel wat in van wat we nodig hadden en VGD zorgde voor verdere personalisatie. Als specialist in onder meer de implementatie van rapporteringssoftware sloegen ze de brug tussen financiële mensen zoals wij, en de IT-talenten van BrightAnalytics.”

VGD vertaalde de complexiteit van Groep Huyzentruyt naar een gebruiksvriendelijke rapportering in BrightAnalytics. “Wij bepaalden welke rapporten we nodig hadden, VGD hielp ons de nodige gegevens uit onze systemen te halen en BrightAnalytics zorgde voor de verdere implementatie.”

“VGD nam uitgebreid de tijd om alles tot in de kleinste details te begrijpen”, zegt Willem. “Onze contactpersoon, Wouter Trappers, was altijd bereikbaar en adviseerde ons continu. Ook was er steeds een positieve wisselwerking tussen de drie partijen. We losten pijnpunten als team op, hakten samen knopen door, en kregen zo de rapportering op de rails.”

Vol ongeduld wachten op méér

Gesterkt door de reactie van gebruikers is de keuze voor VGD en BrightAnalytics des te meer bevestigd voor Willem. “Het duurde even vooraleer al onze medewerkers overstag gingen. Zij waren hun eigen rapportering gewoon en dat is natuurlijk makkelijker dan veranderen naar iets nieuws. Maar als mensen merken dat de rapporten juist zijn én gebruiksvriendelijker dan Excel, zijn ze helemaal overtuigd. Het doet ons alvast snakken naar meer.”

Wouter werkt bij VGD:

VGD is een businesspartner die meedenkt en begeleiding biedt bij het management en de uitbouw van een onderneming.